Het landschap kleurt wit, vrijdagochtend 9 december, nadat er in de nacht vorst aan de grond is geweest.
Volledig scherm
Het landschap kleurt wit, vrijdagochtend 9 december, nadat er in de nacht vorst aan de grond is geweest. © ANP / Jeffrey Groeneweg

Schaatsweer in aantocht: al eerste lokale ijsdag, tot en met eind volgende week behoorlijk koud

Er is schaatsweer in aantocht. De komende tijd wordt het aanzienlijk kouder, met nachtvorst. Ook neemt de kans op een ijsdag komende week toe. Dat is een dag waarop de temperatuur het gehele etmaal onder nul blijft. IJsbanen kunnen open, en mogelijk kan er ook op ondiep natuurijs worden geschaatst.

  1. Justitie: Vrouw die advocaat Diekstra beschuldigde van betasten neemt afstand van aantijgingen

    Justitie: Vrouw die advocaat Diekstra beschuldig­de van betasten neemt afstand van aantijgin­gen

    Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Shima Kaes, heeft opnieuw bakzeil gehaald in twee rechtszaken waarin hij rectificaties eiste. Ook heeft de vrouw die hij bijstaat in een zaak van grensoverschrijdend gedrag van advocaat Sébas Diekstra, tegenover de politie haar verklaring ingetrokken, verklaart het Openbaar Ministerie. Dat bleek tijdens de behandeling van een van die rechtszaken.
  2. Topadvocaat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

    Topadvo­caat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaan­den Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

    De nabestaanden van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en kroongetuige Nabil B. kunnen op grond van de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de staat aansprakelijk stellen voor immateriële en materiële schade, stelt topadvocaat Geert-Jan Knoops tegen deze site. Het uitgelekte conceptrapport zou uitwijzen dat politie en justitie veel steken hebben laten vallen op het gebied van beveiliging. ,,Dit kan zeker als basis dienen voor verdere juridische stappen.”