Volledig scherm
ABN-AMRO econoom en columniste Sandra Phlippen. © GUUS SCHOONEWILLE

Sandra Phlippen nieuwe hoofdeconoom ABN Amro

Sandra Phlippen, vaste columnist van het AD, wordt de nieuwe hoofdeconoom bij ABN Amro. Ze volgt Han de Jong op die per 1 december vertrekt.

Sandra Phlippen (41) was voor ze naar ABN Amro vertrok chef van de economieredactie van het AD. Naast het werk voor de bank is ze ook universitair docent aan de Erasmus School of Economics. Eerder was ze hoofdredacteur bij het economenvakblad ESB.

In haar columns die elke zaterdag op de economiepagina staat, beschrijft ze op heldere wijze hoe de economie van invloed is op het dagelijks leven van mensen. Ook maatschappelijke thema’s als de pensioendiscussie en klimaatverandering zijn regelmatig onderwerp van haar columns.

,,Ze staat bekend om haar innovatieve ideeën en haar vermogen om complexe economische vraagstukken naar de praktijk van alledag te vertalen’’, aldus Rintse Zijlstra, binnen ABN Amro verantwoordelijk voor Strategie, Duurzaamheid en het Economisch Bureau.

Vrouw

Met de benoeming van Phlippen staat opnieuw een vrouw aan het hoofd van een denktank binnen een bank. Eerder werd Marieke Blom hoofdeconoom bij ING Nederland. Bij de Rabobank werkte Barbara Baarsma tot vrij recent in deze functie. ,,Ik merk dat ik een rolmodel ben voor jonge vrouwen binnen de bank’’, zegt ze in een interview met deze krant dat morgen verschijnt.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.