Rust begint weder te keren na grimmige avond in Duindorp

VIDEOVoor de derde avond op een rij was het weer onrustig in de straten van Duindorp. Jongeren stichtten brand en gooiden zwaar vuurwerk naar de massaal aanwezige ME. Tien mensen zijn aangehouden wegens openlijke geweldpleging en belediging van agenten. Inmiddels lijkt de rust wedergekeerd. De wijkbewoners zijn boos omdat het vreugdevuur met oudjaar komende editie niet door kan gaan. 

De Duindorpers hadden afgesproken rond 19.00 uur weer de straten op te gaan. Daar werden ze opgewacht door een enorme politiemacht en de ME. De relschoppers gooiden onder meer met stenen naar de mobiele eenheid. Op de Pluvierstraat en Tesselsestraat werden een aantal afval- en kledingcontainers in brand gestoken. Ook stond een container tegen de leegstaande Pnielkerk in brand. Omwonenden zijn al dagen bang dat het gebouw in brand vliegt door de ongeregeldheden. De kerk stond al op de lijst om gesloopt te worden, juist om brandstichting te voorkomen. De brandweer lijkt deze branden nu weer onder controle te hebben, de kerk bleef daarbij gespaard. 

De ME is massaal aanwezig in de Duindorpse straten
Volledig scherm
De ME is massaal aanwezig in de Duindorpse straten © Regio15

Rond het Tesselseplein stond een groep van tussen de vijftig en honderd mensen die vuurwerk afstak. Ook liepen kleine groepjes door de wijk. Boven de wijk hing een helikopter van de politie.

De sfeer is erg grimmig en bedreigend. Agenten waren genoodzaakt hun wapen te trekken, al werden er uiteindelijk geen schoten gelost. Onze eigen verslaggever concludeerde dat het voor hem te onveilig was om nog langer vanaf locatie te werken. Ook de politie kwam de wijk niet meer in maar liet het volledig over aan de ME. Ook in Scheveningen werd het onrustig, de ME was ook daar aanwezig. 

De ME is ook aanwezig in Scheveningen
Volledig scherm
De ME is ook aanwezig in Scheveningen © Jos van Leeuwen

De rust lijkt inmiddels weder te keren in de wijk. De brandjes zijn allemaal gedoofd.

Eerder dit weekend ging het flink mis in de wijk. Toen werden hulpverleners tegengehouden, wegen geblokkeerd en brandjes gesticht. Ook brandde een snackbar volledig af.  Lees hier alles over wat er afgelopen weekend gebeurde.

De onrust in Duindorp heeft te maken met het besluit waardoor er dit jaar met oudjaar geen groot vreugdevuur zal zijn. De Duindorp Vreugdevuur Stichting trok de stekker uit het plan vanwege te hoge eisen die de gemeente Den Haag zou hebben gesteld.

Een scooter gaat in vlammen op in Duindorp
Volledig scherm
Een scooter gaat in vlammen op in Duindorp © Regio15
De ME bewaakt de Pnielkerk, vlakbij vloog een container in brand
Volledig scherm
De ME bewaakt de Pnielkerk, vlakbij vloog een container in brand © AD
Bewoners kijken vanachter hun ramen toe hoe de ME zich verzamelt in de Duindorpse Pluvierstraat
Volledig scherm
Bewoners kijken vanachter hun ramen toe hoe de ME zich verzamelt in de Duindorpse Pluvierstraat © Regio15
Brand bij de Tesselsestraat
Volledig scherm
Brand bij de Tesselsestraat © Regio15

Bekijk hieronder beelden van de onrust van gisteren.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!