René en Gerdie Schrooten kunnen er niet over uit dat hun huis in de toekomst aan de linkerzijde en achterkant is ingesloten door rijen van zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
René en Gerdie Schrooten kunnen er niet over uit dat hun huis in de toekomst aan de linkerzijde en achterkant is ingesloten door rijen van zonnepanelen. © Lenneke Lingmont

René en Gerdie zitten straks gevangen tussen de zonnepanelen: ‘Park komt op 10 meter van voordeur’

Ze slapen slecht. Zijn er elke dag mee bezig. Sinds er een plan is voor een zonnepark naast de woning van René (56) en Gerdie Schrooten (54), voelen ze zich lamgeslagen. Hun weidse, groene uitzicht maakt plaats voor een oceaan van glanzend metaal. En dat op 10 meter van hun huis.

 1. Rechtbank spreekt Henk R., alias de 'Zwarte Cobra', vrij van dubbele moordopdracht

  Rechtbank spreekt Henk R., alias de 'Zwarte Cobra', vrij van dubbele moordop­dracht

  De rechtbank heeft Henk R., alias de ‘Zwarte Cobra’ vrijdag vrijgesproken van het geven van de moordopdracht op de Griekse diamantair en drugshandelaar Henie Shamel en de doodslag op zijn vriendin Anne de Witte in Antwerpen, bijna dertig jaar geleden. De twee werden op 9 mei 1993 kort na middernacht in een geparkeerde auto onder vuur genomen door twee mannen en overleden enkele dagen later aan hun verwondingen.
 2. Vrouwen woest over obsessieve voortplantingsdrift van spermadonor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhouden’
  PREMIUM
  kort geding

  Vrouwen woest over obsessieve voortplan­tings­drift van spermado­nor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhou­den’

  De 41-jarige spermadonor Jonathan M. staat volgende maand voor de rechter in een unieke zaak. De Hagenaar is aangeklaagd voor het misleiden van honderden vrouwen wereldwijd en het verwekken van mogelijk 550 donorkinderen. Een slachtoffer en stichting Donorkind eisen dat hem verboden wordt nog zaad te doneren. Portret van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.
  Den Haag