Volledig scherm
PREMIUM
© privefoto

René (31) accepteerde kanker: ‘Maar niet dat ik het van een ander heb gehad’

In de rubriek Wieg tot Graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van René Ruizendaal uit Spakenburg. De dertiger overleed aan kanker uit een donorlever. 

René had problemen had met zijn lever. De gang van zijn galwegen tussen zijn lever en galblaas was niet ontwikkeld. René, de jongste uit een Spakenburgs gezin van vijf kinderen, verbleef de eerste acht maanden van zijn leven in het ziekenhuis. Medici verwijderden de galgang en zeiden na de zware operatie dat René voor zijn dertigste hoogstwaarschijnlijk een levertransplantatie moest ondergaan. Zijn lever moest te hard werken.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.