Een rechtbanktekening van Sonja Holleeder in een afgesloten ruimte (L) tijdens haar getuigenverklaring bij de rechtbank in Amsterdam Osdorp in de zaak tegen haar broer Willem Holleeder (M).
Volledig scherm
Een rechtbanktekening van Sonja Holleeder in een afgesloten ruimte (L) tijdens haar getuigenverklaring bij de rechtbank in Amsterdam Osdorp in de zaak tegen haar broer Willem Holleeder (M). © ANP

Rechtbank wil duidelijkheid over afspraken met Sonja Holleeder

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag bepaald dat het Openbaar Ministerie (OM) meer duidelijkheid moet geven over de afspraken die met Sonja Holleeder zijn gemaakt. Het gaat om afspraken in het kader van haar getuigenverklaring tegen haar broer Willem Holleeder.

  1. Emoties lopen hoog op bij Sonja Holleeder tijdens tweede dag verhoor

    Emoties lopen hoog op bij Sonja Holleeder tijdens tweede dag verhoor

    De tweede dag van het verhoor van Sonja Holleeder verliep chaotisch. Vragen van Willem Holleeders advocaat Sander Janssen maakten Sonja woedend, waardoor zij haar antwoorden soms letterlijk in de microfoon schreeuwde. Janssen probeerde met opnames van telefoongesprekken aan te tonen dat de band tussen Willem en zijn zus beter was dan Sonja zelf stelt. Ook eiste hij duidelijkheid over de afspraken die Sonja heeft gemaakt met het OM over de erfenis van haar geliquideerde man Cor van hout.