Volledig scherm
De gemiddelde huizenprijs steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 9,3 procent. Nieuwbouwwoningen werden zelfs 11,2 procent duurder. © ANP

Prijs nieuwbouwwoningen stijgt hard

De prijs van nieuwbouwwoningen is in de eerste drie maanden van dit jaar harder gestegen dan die van bestaande woningen. Dat becijferden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De gemiddelde huizenprijs ging met 9,3 procent omhoog.

Nieuwbouwwoningen stegen in die periode 11,2 procent in prijs. Bestaande woningen, waarvan er veel meer zijn, werden 9 procent duurder. De gemiddelde prijs voor een nieuwbouw-koopwoning in Nederland is nu ruim 350.000 euro. Begin 2015 was dat nog bijna een ton minder. Een bestaande koopwoning kost in doorsnee net geen 280.000 euro.

In het eerste kwartaal verruilden ruim 58.000 woningen van eigenaar, een daling van 7,1 procent op jaarbasis.

  1. Malek F. 'wilde ook in kerk toeslaan', justitie houdt vast aan terreur
    Update

    Malek F. 'wilde ook in kerk toeslaan', justitie houdt vast aan terreur

    Malek F. (32), de man die op 5 mei op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag drie willekeurige mensen neerstak, hoopte doodgeschoten te worden door de politie. Dan zou hij een martelaar zijn. Ook had hij al eerder plannen om in een kerk mensen neer te steken. Dat verklaarde Malek allemaal kort na de steekpartij, bleek vandaag tijdens de eerste pro-formazitting in de rechtbank Schiphol. Toch ontkennen zijn advocaten dat er sprake is van een terroristisch motief.