Volledig scherm
Politie in een illegale hennepkwekerij © GinoPress B.V.

Politie doorzoekt 34 panden bij grote actie in Limburg

De politie in Limburg heeft tijdens een grote actie 34 panden doorzocht en vijf mensen aangehouden. Agenten troffen onder andere een illegale tabaksfabriek, meerdere hennepkwekerijen en een illegaal café aan. 

In een bedrijfspand troffen agenten een doorgeladen vuurwapen aan. Daar werden vier Polen aangehouden. Verder werd er nog een man aangehouden die de Opiumwet overtrad. 

Op meerdere plekken troffen agenten hennepkwekerijen aan. In totaal werden er ruim zeshonderd planten in beslag genomen bij drie verschillende kwekerijen. De politie ontmantelde daarnaast een illegale tabaksfabriek en een illegaal café. 

Aan de politieactie werd meegewerkt door de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de veertien gemeenten waar de invallen plaatsvonden, waaronder Heerlen, Venlo, Weert en Sittard-Geleen. Het ging om locaties in het agrarische buitengebied en op industrieterreinen.

De actieweek vond plaats in het kader van de intensiveringsaanpak ondermijning in Zuid Nederland. De aanpak, die eind 2014 is gestart in de drie zuidelijke provincies Brabant, Zeeland en Limburg, heeft tot doel als één daadkrachtige integrale overheid criminele netwerken te verstoren en de productie van hennep en synthetische drugs substantieel terug te dringen.