Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie controleert op vasthouden mobieltjes tijdens rijden op A16

De politie gaat de komende zes weken gericht controleren op automobilisten die hun mobieltje vasthouden tijdens het rijden op de A16 tussen knooppunt Ridderkerk en de Van Brienenoordbrug. 

Behalve op het vasthouden van telefoons controleert de politie ook op snelheid.  De controles worden aangekondigd met tekstkarren aan het begin van de wegvakken waar de checks plaatsvinden.  

Op het bewuste wegvak van de A16  vinden veel ongelukken plaats, zo bleek eerder uit cijfers van Stichting Incident Management Nederland. De politie, het Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat hopen dat met het extra toezicht het aantal ongelukken vermindert. 

  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
    PREMIUM

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”