Volledig scherm
Het onderzoek naar de moord op Sjef Klee (inzet) kwam in een stroomversnelling door de cold casekalender 2018. © Politie

Politie breidt onderzoek uit naar Limburgse cold case-zaak

De politie breidt het onderzoek uit naar de moord op Sjef Klee uit 1995. De politie heeft nieuwe tips gekregen in de cold case-zaak van de Limburger, die een biertje ging drinken en daarna werd doodgeschoten.

De politie maakte vorige week al bekend nieuw onderzoek te doen naar de stokoude moordzaak. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door een tip van iemand die de zaak op de cold casekalender van 2018 had gezien.

Afgelopen week is er nieuwe informatie bij het team binnengekomen, waardoor de politie het onderzoeksteam heeft uitgebreid. Wat die informatie inhoudt, wil de politie niet zeggen, maar er is hoop dat ze de zaak na 24 jaar eindelijk kunnen oplossen.

Mijnbouwterrein

Het lichaam van de destijds 26-jarige Sjef Klee uit Heerlen werd zondagochtend 10 september 1995 gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De nacht ervoor was Klee met ‘een tweede persoon’ wat wezen drinken in café ’t Trefpunt in Treebeek, aldus de politie. Met zijn tweeën gingen ze die avond naar een vriend van Sjef die woonde aan de Pleinstraat in Brunssum. Nadat ze een flesje bier hadden gedronken, verliet Sjef de woning. Diezelfde ochtend werd hij dood aangetroffen.

De politie hoopt op meer tips en benadrukt dat het hier om een moordzaak gaat, die dus niet verjaard is. De verwachting van het onderzoeksteam is dat er in Treebeek mensen zijn die meer weten over de moord. Zij kunnen desgewenst anoniem bellen naar 0800-7000.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”