Een ongeluk op de A73 ter hoogte van Boxmeer waarbij een vrachtwagen en busje zijn betrokken zorgde gisteren voor een file.
Volledig scherm
Een ongeluk op de A73 ter hoogte van Boxmeer waarbij een vrachtwagen en busje zijn betrokken zorgde gisteren voor een file. © Rijkswaterstaat

Politie boos over gedrag automobilisten tijdens aanrijdingen A73

De politie is niet te spreken over het gedrag van automobilisten gisteren tijdens diverse aanrijdingen op A73 bij Boxmeer. Op Facebook doet politie Boxmeer zijn verhaal. 

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen om bij de aanrijdingen te helpen, maar daar leken sommige weggebruikers zich niet van bewust. ,,Aanrijdend en tijdens de afhandeling van deze incidenten zijn wij en andere hulpverleners diverse keren gehinderd. Er werd door passanten over de vluchtstrook en over een wit puntstuk gereden. Bij dat laatste reden er voertuigen soms tussen de hulpverleners door om zo nog net even snel de afgesloten op/afrit te nemen”, aldus politie Boxmeer op Facebook. 

Het blijft dan ook niet ongestraft, laat de politie weten. Volgens hen vindt een tiental bestuurders binnenkort een bekeuring op de mat. Voor het rijden over een wit vlak staat een boete van 249 euro. De hoogte voor een bekeuring voor het rijden over de vluchtstrook wordt bepaald door de officier van justitie.