Volledig scherm
Een ongeluk op de A73 ter hoogte van Boxmeer waarbij een vrachtwagen en busje zijn betrokken zorgde gisteren voor een file. © Rijkswaterstaat

Politie boos over gedrag automobilisten tijdens aanrijdingen A73

De politie is niet te spreken over het gedrag van automobilisten gisteren tijdens diverse aanrijdingen op A73 bij Boxmeer. Op Facebook doet politie Boxmeer zijn verhaal. 

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen om bij de aanrijdingen te helpen, maar daar leken sommige weggebruikers zich niet van bewust. ,,Aanrijdend en tijdens de afhandeling van deze incidenten zijn wij en andere hulpverleners diverse keren gehinderd. Er werd door passanten over de vluchtstrook en over een wit puntstuk gereden. Bij dat laatste reden er voertuigen soms tussen de hulpverleners door om zo nog net even snel de afgesloten op/afrit te nemen”, aldus politie Boxmeer op Facebook. 

Het blijft dan ook niet ongestraft, laat de politie weten. Volgens hen vindt een tiental bestuurders binnenkort een bekeuring op de mat. Voor het rijden over een wit vlak staat een boete van 249 euro. De hoogte voor een bekeuring voor het rijden over de vluchtstrook wordt bepaald door de officier van justitie.

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.