Rechercheurs op de plek waar Anne Faber vermoedelijk haar laatste selfie maakte.
Volledig scherm
Rechercheurs op de plek waar Anne Faber vermoedelijk haar laatste selfie maakte. © Casper Huurdeman/ Nathan Fidder

Politie beslist vandaag over
nieuwe zoektocht Anne Faber

De politie bekijkt vandaag of en waar er verder gezocht moet worden naar Anne Faber, de 25-jarige Utrechtse die vrijdagavond vermist raakte tijdens een fietstocht. Bekeken wordt onder meer of er verder gezocht moet worden in de Soester Duinen.

Daar zocht de politie gisteren aan het einde van de middag nog met zes speurhonden, zonder resultaat. Eerder die dag zochten enkele tientallen familieleden in de bossen rond Paleis Soestdijk, de plek waar haar laatste berichtje via de telefoon bij haar vriend terechtkwam.

Uit nader onderzoek door de politie blijkt dat haar telefoon daarna nog uitstraalde in Soest-Oost, bij de Soester Duinen. ,,Wellicht gaan we daar vandaag nog een keer zoeken’’, zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens, maar het is een enorm gebied, dus de vraag is waar je moet beginnen.’’

De politie heeft nog niet alle telefoongegevens van Anne, daarvoor is het wachten op de provider die alle gegevens uit kan lezen. Aan de hand van die gegevens kan de politie wellicht nog gerichter gaan zoeken.

Anne Faber werkt bij Het Huis in Utrecht, een theaterproductiebedrijf voor jonge talentvolle kunstenaars. De directie zette gisteren een bericht op de site waarin melding wordt gemaakt van de grote bezorgdheid om de vermissing van Anne. ‘Reageren wij dezer dagen iets minder alert op uw vraag, weet dan dat wij met onze gedachten bij Anne zijn. Wij hopen op uw begrip’, staat er onder meer te lezen.

Fietstocht

Anne Faber vertrok vrijdagavond vanuit Utrecht voor een lange fietstocht, iets wat ze wel vaker deed. Ze stuurde een berichtje uit Hollandsche Rading naar haar vriend en later nog een selfie in de buurt van Paleis Soestdijk, waarop te zien is hoe ze door de regen werd overvallen. Daarna is er niets meer van haar gehoord.

De politie houdt nog rekening met alle mogelijke scenario's, maar vindt een ongeluk onwaarschijnlijk. ,,Dan hadden we haar fiets inmiddels wel ergens gevonden’’, zegt woordvoerder Jens. Ook wijst volgens de politie niets erop dat Faber zelf wilde verdwijnen.   

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

  1. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
    Politiegeweld Amerika

    Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Ook Kamerleden reageren verontwaardigd. Burgemeester Halsema ziet echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo laat haar woordvoerder weten.