De politie, zoals hier in Gouda, houdt in de gaten of het samenscholingsverbod wordt nageleefd. Veel mensen bellen naar 112 om een overtreding van dit verbod door te geven.
Volledig scherm
De politie, zoals hier in Gouda, houdt in de gaten of het samenscholingsverbod wordt nageleefd. Veel mensen bellen naar 112 om een overtreding van dit verbod door te geven. © Stephan Tellier

Politie: bel geen 112 voor overtreden coronaregels

Politie en de veiligheidsregio's roepen mensen op niet het alarmnummer 112 te bellen als zij groepen van drie of meer personen zien die zich niet aan de regels houden. De meldkamer ontving de afgelopen dagen behoorlijk wat telefoontjes van burgers die een overtreding van deze coronamaatregel signaleerden. 

  1. LIVE | Warmterecord De Bilt uit 1901 gesneuveld, waarschuwing smog in zuidwesten

    LIVE | Warmtere­cord De Bilt uit 1901 gesneuveld, waarschu­wing smog in zuidwesten

    Het is vandaag heet in ons land met temperaturen tot 35 graden. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincies Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. We lijken daardoor massaal de verkoeling op te zoeken. Zo stonden de wegen naar de stranden vanochtend vroeg al vol en was al snel bij sommige populaire locaties geen parkeerplaats meer te vinden. Volg alle ontwikkelingen tijdens deze snikhete dag in ons liveblog!