ANP
Volledig scherm
© ANP

Persgroep sleept EU voor de rechter

De Persgroep spant een kort geding aan tegen de Europese Unie. De uitgever neemt die stap vanwege beschuldigingen over nepnieuws, dat gestaan zou hebben in een webartikel van De Gelderlander. 'Het is stuitend dat de EU zich bemoeit met de selectie van nieuws.' De Persgroep eist rectificatie. 

 1. Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’
  PREMIUM

  Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’

  Hans (85) mag dan dementerend zijn, zingen kan hij als de beste. Melodieën zitten ‘in zijn hoofd getimmerd’. Zeker de Matthäus Passion die hem herinnert aan zijn jeugd. Hans is een van de leden van het Participatiekoor dat voor een derde uit mensen met dementie bestaat. Zij worden stuk voor stuk begeleid door twee ‘mantelzingers’. ,,Ik zing de hele dag, het geeft me energie.”
  Delft
 2. Bouw wil snel begin van uitkoop boeren: ‘Kom op met die woest aantrekkelijke regeling’

  Bouw wil snel begin van uitkoop boeren: ‘Kom op met die woest aantrekke­lij­ke regeling’

  Bouwend Nederland vindt dat het kabinet in het stikstokdossier ‘onnodig krampachtig reageert’ op de monsterzege van de BBB bij de Provinciale Staten-verkiezingen. ,,Niets staat het kabinet in de weg om te doen waar al lang en breed draagvlak voor is. Ook de BBB is niet tegen de vrijwillige uitkoop van piekbelasters. Dus kabinet, kom zo snel mogelijk met een woest aantrekkelijke regeling en ga uitkopen”, zegt een woordvoerder.