FNV-onderhandelaar Tuur Elzinga: 'Zonder aanpassingen dreigen er kortingen tot wel 25 procent'
Volledig scherm
PREMIUM
FNV-onderhandelaar Tuur Elzinga: 'Zonder aanpassingen dreigen er kortingen tot wel 25 procent' © ANP

‘Pensioenen kunnen nu sneller omhoog als economie goed loopt’

Kabinet en werkgevers zijn tevreden over de uitwerking van het pensioenakkoord. De vakbonden moeten nog wel hun fiat aan het akkoord geven. FNV-onderhandelaar Tuur Elzinga heeft goede hoop dat die instemming er komt. ‘Zonder aanpassingen dreigen er kortingen tot wel 25 procent’.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Edwin (56) misbruikte vriendinnetje van zijn dochter: ‘Vreselijk als jij met mijn lichaam wilde spelen’
  PREMIUM

  Edwin (56) misbruikte vriendinne­tje van zijn dochter: ‘Vreselijk als jij met mijn lichaam wilde spelen’

  Zij was een meisje van nog geen 10 jaar, hij een man van in achterin de veertig. Achteraf vindt Zutphenaar Edwin S. (56) het ‘onvoorstelbaar’ dat hij zich aangetrokken voelde tot het vriendinnetje van zijn dochter en zich inbeeldde dat hij een relatie met haar had. Voor de rechtbank in Zutphen hoorde hij vandaag vijftien maanden cel eisen, waarvan negen voorwaardelijk wegens ontucht.