Passagierstrein ontspoord door boom in Enschede

In Enschede is vanavond een trein ontspoord, nadat deze tegen een deel van een omgewaaide boom was gereden. Door de klap is de trein uit de rails geraakt, maar geen van de ongeveer 40 passagiers raakte gewond. Ze maken het goed en worden door de brandweer uit de trein gehaald.

De aanrijding en ontsporing gebeurden op het spoor tussen Enschede en Gronau. De boom is door het slechte weer op de rails beland. De machinist zag de boom, remde, maar dat was te laat om een botsing te voorkomen. De passagiers zijn met een bus naar station Enschede gebracht.

De lijn wordt bediend door de Duitse verkeersleiding. Omdat het incident op Nederlands grondgebied gebeurde, verzorgt ProRail wel de afhandeling ervan, zo liet de spoorbeheerder weten.

ProRail gaat de trein in de nacht van woensdag op donderdag met een speciale kraan terug in het spoor plaatsen. Daarna moet het voorste draaistel tijdelijk worden hersteld, waarna de trein wordt weggesleept. De treinen op het traject Enschede-Gronau zullen donderdagochtend naar alle waarschijnlijkheid nog niet rijden.

Volledig scherm
De trein ontspoorde tussen Enschede en Gronau. © News United / Dennis Bakker