Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Passagiers onwel door chemisch toilet: trein bij station Deurne ontruimd

Drie treinreizigers zijn vandaag onwel geworden in een passagierstrein bij Deurne. Inzittenden klaagden over ademhalingsproblemen. Brandweer en ambulances zijn aanwezig en iedereen heeft de trein verlaten. De oorzaak blijkt een overvol chemisch toilet, meldt de Veiligheidsregio.

Passagiers in de trein roken een vreemde lucht en sloegen alarm. De hulpdiensten rukten vervolgens groots uit. De trein reed in de buurt van het Brabantse Deurne en werd op het station ontruimd. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, blijkt uit meldingen.

Mensen in de trein werden gevraagd wat voor soort lucht zij roken. De antwoorden varieerden van de lucht van een spuitbus tot nagellak remover. De conducteur gaf aan dat het lampje brandde dat aangeeft dat het toilet volzit. Mogelijk is de chemische lucht vrijgekomen door het remmen en het optrekken van de trein.

De personen die gezondheidsklachten hadden, werden nagekeken door het personeel van een ambulance. Een van hen moest mee naar het ziekenhuis ter observatie. De trein werd nagekeken en is inmiddels weer vertrokken. 

Alle passagiers en personeelsleden worden opgevangen door de hulpdiensten en medewerkers van ProRail. Zij konden hun reis vervolgen. Door het incident reden tussen Helmond en Venlo minder intercity’s, meldde de NS. De extra reistijd bedroeg ongeveer een half uur. Het treinverkeer is rond 12.45 uur hervat.