Reizigers op station Utrecht Centraal.
Volledig scherm
Reizigers op station Utrecht Centraal. © ANP

Ov-personeel wil van mondmasker af: ‘Te veel Willem Engel-achtige figuren die ons provoceren’

OnderzoekBijna acht op de tien conducteurs, chauffeurs en machinisten willen zo snel mogelijk van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer af. Dat blijkt uit een personeelsenquête van CNV Vakmensen onder zo'n 740 ov-medewerkers.

3 reacties

 • W.P.J. Lauwen

  1 jaar geleden
  Ik vraag me werkelijk af , of de reizigers zich veilig voelen zonder mondkapje in een afgeladen tweede klas coupe , ik zie dagelijks als hoofdconducteur ,als het maar een beetje druk is veel reizigers angstvallig http://instappen.De meerderheid van de reiziger heeft geen enkele moeite met het mondkapje. Plus spreken we hier over openbaar vervoer, dit dient ten alle tijde toegankelijk te zijn voor iedereen, dus ook voor de kwetsbaren onder ons.
 • Peter de Jong

  1 jaar geleden
  Weg met die mondkapjes, maar dan overal.
 • H Mentzij

  1 jaar geleden
  Mondkapje verdwijnen, met spoed
 1. Overal verdwijnt mondkapje, behalve in de trein: ‘Onze conducteurs zijn er klaar mee’
  Play
  video

  Overal verdwijnt mondkapje, behalve in de trein: ‘Onze conduc­teurs zijn er klaar mee’

  Conducteurs en machinisten van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zien het totaal niet zitten om streng te handhaven op de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, terwijl die maatregel bijna overal in het land komt te vervallen. Ze pleiten voor eenduidig beleid. ,,Want op deze manier is het niet te doen en creëren we onnodige onduidelijkheid voor onze passagiers”, laat een NS-woordvoerder aan deze site weten.