Volledig scherm
Jos Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen (inzetje). © Politie

Ouders Nicky Verstappen en verdachte Jos Brech bij rechtszaak aanwezig

Verdachte Jos Brech en de ouders van Nicky Verstappen zullen volgende week aanwezig zijn bij de eerste zitting in de zaak. 

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, die 11 augustus 1998 gevonden werd nabij het zomerkamp op de Brunssummerheide. De voormalige scoutingleider ontkent alle betrokkenheid, maar heeft tot op heden niet verklaard hoe zijn dna op de pyjama van Nicky terechtgekomen is. 

Volgens de rechtbank is de 56-jarige Limburger er woensdag zelf ook bij. De rechtbank in Maastricht heeft het tijdens de pro-formazitting niet over de inhoud, maar alleen over de procedures en planning. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek en de voorlopige hechtenis. Brech wordt verdacht van doodslag, verkrachting en ontvoering van de jongen uit Heibloem. 

Nicky's ouders

Ook Nicky's ouders zullen bij de zitting zijn, meldt Peter R. De Vries aan deze website. De Vries bijt zich al bijna twintig jaar vast in de zaak en staat de ouders ook bij.  ,,Ikzelf zal er ook zijn.”
(Artikel gaat verder na de foto)

Volledig scherm
Moeder Berthie, zus Femke en vader Peet Verstappen tijdens de persconferentie eerder dit jaar. © EPA

De zaak nadert na twintig jaar mogelijk een ontknoping. De rechtszaak kan spannend worden, zeggen deskundigen, met behalve een ontkennende verdachte ook dna-bewijs dat op zichzelf niet genoeg lijkt voor een veroordeling. ,,Dit is geen gelopen race”, zei hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen (Vrije Universiteit Amsterdam) eerder.

Verdachte Brech kwam pas dit jaar in het vizier van politie na een dna-treffer

Eerder dit jaar was  advocaat Gerald Roethof te gast in Pauw waarin hij aangaf dat justitie geen zaak heeft tegen zijn cliënt Jos Brech. Bekijk hieronder de beelden.

Volledig scherm
Peter R. de Vries (links) staat de familie Verstappen bij, advocaat Gerald Roethof de verdachte Jos Brech. © ANP/Beeldbewerking AD