Rechts een foto van Hans van de Ven, links de badkamer waar hij dood werd gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts een foto van Hans van de Ven, links de badkamer waar hij dood werd gevonden. © Koen Voskuil, Getty Images

Oud-medewerker geheime dienst werd dood in bad aangetroffen: ‘Kan geen zuivere koffie zijn’

PodcastHans van de Ven, een oud-medewerker van een geheime dienst, werd in februari vorig jaar dood aangetroffen in zijn bad. De politie ging uit van een natuurlijke doodsoorzaak, maar speurwerk van een team van deskundigen en van deze site heeft ervoor gezorgd dat het onderzoek tóch wordt heropend. Hoe overleed Van de Ven? En wat deed een voortvluchtige oplichtster in zijn huis?

 1. Wie vermoordde Nel in 1996? Deze hoogbegaafde studenten zoeken het uit
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Wie vermoordde Nel in 1996? Deze hoogbegaaf­de studenten zoeken het uit

  Wie vermoordde begin maart 1996 de Haagse Nel Hanegraaff (75)? Die vraag houdt niet alleen de nabestaanden van de ‘pittige tante met het hart op de tong’ nog altijd bezig. Het is één van die cold case moordzaken die politieman Leo Simais en zijn collega’s liever vandaag dan morgen oplossen. Om een stapje dichterbij dat laatste puzzelstukje te komen, krijgen ze hulp. Dit keer van een unieke club hoogbegaafden: de studenten van Mandeville Academy in Gouda.
 2. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
  Code Oranje

  Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

  In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.