Leerlingen van de basisschool Tamarinde in Zaandam demonstreren tegen de vierdaagse schoolweek die hun school door het lerarentekort invoerde.
Volledig scherm
Leerlingen van de basisschool Tamarinde in Zaandam demonstreren tegen de vierdaagse schoolweek die hun school door het lerarentekort invoerde. © Michel Satoer

Oproep: stap bij lesuitval naar leerplichtambtenaar

Een groep ouders uit Zaandam roept ouders in heel het land op naar de leerplichtambtenaar te stappen als hun kind vanwege lesuitval naar huis wordt gestuurd. Ze hopen zo het kabinet te dwingen het lerarentekort op te lossen.

  1. De moordenaar van Els Borst blijft nog minimaal twee jaar in tbs: ‘Behandeling nog lang niet klaar’
    Met video

    De moordenaar van Els Borst blijft nog minimaal twee jaar in tbs: ‘Behande­ling nog lang niet klaar’

    Dat zielige hoopje mens dat totale onzin zat uit te kramen. Toen Bart van U., moordenaar van oud-minister Els Borst en zijn eigen zus Loïs, ooit voor het eerst voor de rechter verscheen, leek hij totaal de weg kwijt, ontoerekeningsvatbaar. Toch kreeg hij uiteindelijk acht jaar cel en tbs. In dat laatste regime zit hij nu twee jaar en moest de rechter vandaag besluiten of daar minimaal twee jaar bij zou komen. De rechtbank besloot daar net toe: ‘De behandeling is nog lang niet klaar'.