Volledig scherm
Deze maand werd het vliegverkeer op Eindhoven Airport al verschillende keren stilgelegd door mist. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Opnieuw vertragingen op Eindhoven Airport vanwege dichte mist

Het KNMI gaf dinsdagochtend vanwege dichte mist code geel af voor een groot deel van het land. In het zuiden en midden van Nederland kwam mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. Na 12.00 uur gold de code alleen nog voor Limburg.

De mist betekent voor Eindhoven Airport wederom veel vertraging. Maandag was dat ook het geval.  Alle vluchten die dinsdag tussen 7.00 en 11.00 uur zouden vertrekken konden sowieso rekenen op flinke vertraging. Reizigers die daarna vliegen moeten ook nog rekening houden met vertragingen. Rond 12.30 uur waren er twee vluchten vertrokken.

Aankomende vliegtuigen, zoals uit Sal, worden omgeleid of kunnen pas later landen dan gepland.

Volledig scherm
Mist op Eindhoven Airport. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Landingssysteem 

De afgelopen tijd kampte de luchthaven al vaker met problemen door mist. Met een beter instrumentenlandingssysteem (ILS) kunnen toestellen ook met slecht zicht landen en opstijgen. Eindhoven Airport wijst wel op de miljoeneninvestering die daarmee gepaard gaat. De komende tijd moet er dan ook belangenoverweging worden gemaakt, vindt de luchthaven. 

Alleen in Groningen, Friesland en op de Waddeneilanden is er geen sprake van mist. Dinsdagochtend lost de mist langzaam op.

 1. NS laat jodenliedje horen in trein tussen Tilburg en Rotterdam, CIDI sprakeloos
  EXCUSES NS

  NS laat jodenlied­je horen in trein tussen Tilburg en Rotterdam, CIDI sprakeloos

  ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.
 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.