De beruchte cybercriminelen van de groep REvil waren de Nederlandse experts van het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure afgelopen vrijdag net te vlug af.
Volledig scherm
PREMIUM
De beruchte cybercriminelen van de groep REvil waren de Nederlandse experts van het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure afgelopen vrijdag net te vlug af. © REUTERS

Op een haar na voorkwamen Nederlandse vrijwilligers wereldwijde cyberaanval van beruchte Russische criminelen op duizenden bedrijven

ROTTERDAM - Op een haar na wisten Nederlandse onderzoekers de enorme, wereldwijde cyberaanval op duizenden bedrijven van dit weekend te voorkomen. Een groep vrijwillige cyberexperts en het Amerikaanse softwarebedrijf Kaseya verloren het vrijdagavond op het nippertje van een groep beruchte Russische cybercriminelen.

  1. Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboeken aan, vertel verzwegen verhaal’
    PREMIUM

    Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboe­ken aan, vertel verzwegen verhaal’

    Voor het eerst is maandagavond de ‘Nationale Herdenking 15 augustus’ in Den Haag ’s avonds live op televisie te zien, op primetime. Op die dag herdenken jong en oud het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Jongeren met Indische en Molukse wortels voelen eindelijk een beetje erkenning voor hun lang verzwegen geschiedenis, maar er is wat hen betreft nog méér nodig. ‘Ik zou graag zien dat deze herdenking dezelfde status krijgt als de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam’.