Ingang Oorlogsmuseum Overloon, 1946.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingang Oorlogsmuseum Overloon, 1946. © Eric Reijnen - Rutten

Oorlogstoerisme is een hit: miljoenen bezoekers per jaar

De oorlog is kassa. Ruim drie miljoen mensen, vanuit allerlei landen, bezoeken jaarlijks een van de vele oorlogsmusea in Nederland. En deze markt is nog steeds groeiende. Duizenden mensen verdienen hun brood in deze sector en nog veel meer reizen er speciaal voor naar Nederland. De provincie Gelderland maakte er dit jaar 6 miljoen voor vrij. Waarom is dit zo'n big business?

Richard Ruiz, een 74-jarige Amerikaan met lang zwart haar, snuffelt tussen de vele boeken die uitgestald liggen op een tafel. Om hem heen hangen snuisterijen en souvenirs. Een magneetje met een afbeelding van de John Frostbrug voor bijna vier euro. Een theelepeltje met het Market Garden logo voor 7 euro. De Amerikaan vindt het Airborne at the brigde-museum in Arnhem ‘amazing’.

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.