In Leeuwarden verzamelden zo’n 25 vrachtwagens, tientallen auto’s en een aantal tractoren, om vervolgens langs alle elf Friese steden te rijden uit protest tegen de coronaregels.
Volledig scherm
In Leeuwarden verzamelden zo’n 25 vrachtwagens, tientallen auto’s en een aantal tractoren, om vervolgens langs alle elf Friese steden te rijden uit protest tegen de coronaregels. © ANP

Ook ‘Vrijheidskonvooien’ op Nederlandse wegen: ‘Het is ontstaan uit een Telegram-groep’

UpdateOp verschillende plekken in Nederland rijden vanmiddag mensen in een konvooi van onder meer auto’s, vrachtwagens en tractoren. De actie is geïnspireerd op het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada waarmee duizenden mensen protesteerden tegen de coronaregels. ,,Wij willen ook onze vrijheid terug’’, zegt deelnemer Danny Vermeeren (63).

 1. Protesterende stoet van auto's en trucks tegen de coronaregels trok door Brabant, kettingbotsing op A2
  Play
  PREMIUM
  video

  Proteste­ren­de stoet van auto's en trucks tegen de coronare­gels trok door Brabant, kettingbot­sing op A2

  LEENDE - Een stoet van auto's en trucks trok zondagmiddag dwars door Brabant om te protesteren tegen de coronaregels. Ook op viaducten kwamen veel mensen samen met vlaggen en spandoeken. Op de A2 tussen Maarheeze en Leende ging het mis. Achter de stoet vond een kettingbotsing met vijf auto's plaats. Dat gebeurde rond 13.15 uur in de richting van Eindhoven, vlak voor Leende.
 2. ‘Vrijheidskonvooi’ Canadese truckers arriveert in Ottawa, ‘Trudeau in veiligheid gebracht’
  Play
  Video's

  ‘Vrijheids­kon­vooi’ Canadese truckers arriveert in Ottawa, ‘Trudeau in veiligheid gebracht’

  Duizenden mensen zijn inmiddels - onder het zogenoemde Vrijheidskonvooi - zaterdag in de Canadese hoofdstad Ottawa aangekomen. Een gedeelte daarvan is met de truck vanuit Vancouver gekomen om te protesteren tegen het coronabeleid van de Canadese regering. De autoriteiten verwachten zo'n tienduizend demonstranten. In Ottawa is het op het ogenblik bitter koud met een temperatuur van -21 graden.