Volledig scherm
© AFP

Onrust door horrorclowns: knokploeg in Putten

De politie moest op diverse plaatsen in Nederland in actie komen om horrorclowns te arresteren. In het Gelderse Putten kwam zelfs een hele knokploeg opdraven.

In Roermond is gisteravond een horrorclown gearresteerd. Hij liet mensen schrikken bij het Nationaal Indië Monument. Achter de vermomming zat een zeventienjarige jongen uit de Limburgse plaats, meldt 1Limburg. De jongen had een masker op en sprong uit de berm om voorbijgangers te laten schrikken. De politie betrapte hem op heterdaad. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Hooivork
In Epe zijn vandaag drie horrorclowns opgepakt omdat ze met een hooivork en schep achter tienermeisjes aanrenden. Agenten hadden een melding gekregen en zagen een busje. Toen ze de bestuurder controleerden, sprong een man uit de laadruimte. Hij nam een gevechtshouding aan en werd daarom overmeesterd. Achterin het busje lagen een hooivork, een schep en kleren.

Op Instagram was er iemand die zich 'Killerclown_Putten_Ermeloxx' noemde, hij kondigde aan dat hij om 22.00 uur bij de Aldi in Putten zou verschijnen. Wat hij precies van plan was, werd niet helemaal duidelijk uit zijn bericht. Het account is inmiddels ook verwijderd op Instagram.

Aanvankelijk werd er door mensen wat lacherig gereageerd, maar toen zijn berichtje ook via de buurtveilig-app werd verspreid, raakten mensen toch wat ongerust, weet Luc Bakker van Buurtveilig Putten.

Knokploeg
,,Mensen stelden voor een knokploeg samen te stellen, wilden met hun honden een kijkje gaan nemen om de clown te pakken te nemen. Ook de politie werd gebeld. Die wuifde het eerst allemaal wat weg. Maar toen er om 22 uur een mannetje of zeventig op straat stond te wachten bij de Aldi, kwamen ze toch kijken.''

De clown liet zich niet zien. De politie vroeg de wachtenden om weg te gaan. ,,Daar werd ook direct gehoor aan gegeven. Om half elf was het weer rustig. Vermoedelijk is de clown er wel geweest, maar dan zonder vermomming. Want hij plaatste een nieuwe berichtje waarin hij zei dat het om test ging. Hij kondigt aan zaterdagavond bij de skatebaan te verschijnen. Ergens tussen 22 en 22.30 uur.''

Bakker heeft een beetje moeite met de hele situatie. ,,We kunnen er ook in de buurtveiligapp aandacht aan besteden, maar het is waarschijnlijk een kwajongensstreek. Die clown vindt het vermoedelijk alleen maar leuk om aandacht te krijgen. Aan de andere kant: als er zoveel mensen op zo'n bericht afkomen, moet je er wel weer wat mee...''