Volledig scherm
Herman Ploegstra uit IJzendijke

Onderzoek naar een van de meest geruchtmakende cold cases heropend

De politie heropent het onderzoek naar de verdwijning van de 35-jarige Herman Ploegstra. Het coldcaseteam heeft nieuwe informatie over de mysterieuze zaak uit 2010. Ploegstra verdween na een bezoekje aan de sportschool. Enkel zijn auto met enkele bloedspetters erin werd teruggevonden.

De verdwijning van Ploegstra is een van de meest geruchtmakende cold cases in Nederland. De 35-jarige IJzendijkenaar wordt al bijna acht jaar vermist. Een team van 25 tot 30 rechercheurs doet nu een ultieme poging om behulp van nieuwe technieken en inzichten helderheid te krijgen over wat met Ploegstra is gebeurd.

Het enige dat van Ploegstra werd teruggevonden was zijn personenauto, een BMW X5. In de auto werden bloedspatten van Ploegstra aangetroffen. Diverse media besteedden destijds aandacht aan de zaak in kranten en op de televisie. Maar al die aandacht leidde tot nu toe niet tot het oplossen van het mysterie rondom de op 26 oktober 2010 verdwenen Zeeuw.

Ook na al die jaren zijn er geen aanwijzingen voor zelfmoord, een ongeval of vrijwillig vertrek. Politie en justitie gaan ervan uit dat de kraanmachinist en vrijwillig brandweerman door een misdrijf om het leven is gekomen. De kans dat hij met de noorderzon is verdwenen en al die jaren niets van zich heeft laten horen, acht de politie klein. 

Bijeenkomst

Quote

Voor zijn vrouw Sandra en hun dochter Anouk is het belangrijk te weten waar hun man en vader is gebleven

Kim Weijers

Het coldcaseteam van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant en justitie houden maandagavond om 20.00 uur een bijeenkomst in het gemeentehuis in Oostburg waar aan het publiek om hulp wordt gevraagd. ,,Het onderzoeksteam geeft een presentatie over het dossier. Het doel is om belangstellenden van informatie te voorzien, maar ook om te kijken of er wellicht ideeën leven onder de toehoorders die het onderzoeksteam kunnen helpen’’, aldus de politie.

,,Het voornaamste doel van het onderzoek is het vinden van Herman’’, aldus officier van justitie Kim Weijers, die bij het Openbaar Ministerie cold cases onder haar hoede heeft. ,,En het ultieme doel is het opsporen van de dader of daders. Maar voor zijn vrouw Sandra en hun dochter Anouk is het belangrijk te weten waar hun man en vader is gebleven.’’

Justitie heeft een beloning van 15.000 euro klaarliggen voor de gouden tip.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement