Het stel uit Barcelona zit nu vast in een gesloten afdeling van een ziekenhuis in Haren bij Groningen, verklaarden ze maandag tijdens een interview met een Catalaanse nieuwszender.
Volledig scherm
Het stel uit Barcelona zit nu vast in een gesloten afdeling van een ziekenhuis in Haren bij Groningen, verklaarden ze maandag tijdens een interview met een Catalaanse nieuwszender. © CCMA

OM overweegt Spaanse ‘quarantaine-vluchters’ langer in isolatie te houden

Het Openbaar Ministerie overweegt het Spaanse stel dat de quarantaine in een hotel bij Schiphol zou zijn ontvlucht langer vast te houden in isolatie. Of dat verzoek wordt ingediend, besluit het OM later dinsdag. Als dat gebeurt, moet de rechtbank zich daarover buigen.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?