Volledig scherm
Bloemen en kaarsen in de berm van de Mensheggerweg waar de dodelijke aanrijding na Pinkpop plaats vond. © ANP

OM onderzoekt waarom weg Pinkpopdrama open was

Politie en justitie onderzoeken hoe het kan dat de Mensheggerweg bij Pinkpop al open was voor verkeer tijdens de dodelijke aanrijding na maandagochtend. Daarbij wordt onder meer bekeken of de veiligheidsvoorschriften uit de draaiboeken zijn nageleefd, meldt het OM in Limburg. 

Het gaat om een breed onderzoek waarin ook de verkeersveiligheid wordt meegenomen. Zo onderzoeken politie en justitie ook of er rond 04.00 uur, toen het ongeval gebeurde, mensen op de weg zaten. Daarvoor worden getuigen gehoord en het voertuig onderzocht. Door het ongeval kwam een inwoner van Heerlen om het leven en raakten drie anderen uit Landgraaf en Heerlen zwaargewond.

De bestuurder van de bestelwagen werd enkele uren na het fatale ongeval in Amsterdam aangehouden. De 34-jarige Heerlenaar wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag.

Vrijgegeven

Veel wegen rondom het Pinkpopterrein waren tijdens het festival afgesloten voor alle verkeer. Voor de Mensheggerweg gold een parkeerverbod. Volgens de website van Pinkpop was de weg elke festivaldag van 18.00 tot 06.00 uur gesloten. 

Maandagochtend werd de weg volgens Pinkpopbaas Jan Smeets om onbekende reden rond 04.00 uur vrijgegeven. De slachtoffers van het Pinkpopdrama zaten in een kringetje op de weg toen ze werden aangereden. Bestuurder Danny. S., heeft ze volgens omstanders mogelijk te laat gezien. 

Bekijk hieronder de video van afgelopen maandag waarin te zien is dat de bestelwagen wordt weggesleept: