Het huis van Alex R. in Alblasserdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van Alex R. in Alblasserdam. © Jeffrey Groeneweg

Om drugs veroordeelde zakenpartner van doelwit vergisontvoering Alex R. nu ook bedreigd

Niet alleen de naasten van Alex R., het beoogde doelwit van de vergisontvoering, hebben te maken met bedreigingen en aanslagen. Ook zijn zakenpartner Cholid H. komt nu in beeld. De politie spreekt van ‘een ernstige dreiging’ rondom een woning in Tholen, die volgens bronnen en buurtbewoners wordt bewoond door Cholid H.

 1. Politie mag vanaf nu iedereen preventief fouilleren in Alblasserdam: ‘Om veiligheid terug te brengen in dorp’
  PREMIUM
  UPDATE

  Politie mag vanaf nu iedereen preventief fouilleren in Alblasser­dam: ‘Om veiligheid terug te brengen in dorp’

  Het dorp Alblasserdam is vanaf nu in ieder geval een maand lang veiligheidsrisicogebied. Dat houdt in dat de politie er preventief mag fouilleren. Dit heeft allemaal te maken met de incidenten van de afgelopen weken rondom zakenman Alex R., een mislukte cokedeal en de vergisontvoeringszaak. Dat een relatief rustig dorp als Alblasserdam als zodanig wordt aangemerkt, is ‘redelijk uniek’.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?