DEN HAAG - Rechtbanktekening van complotdenkers (VLNR) Wouter Raatgever., Joost Knevel en Hans de Meijer tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Den Haag. Ze staan terecht voor bedreigingen tegen Jaap van Dissel, Mark Rutte en een huisarts in Bodegraven. Ook Micha Kat (links) is een verdachte in de zaak, hij zit momenteel in Noord-Ierland in detentie.
Volledig scherm
DEN HAAG - Rechtbanktekening van complotdenkers (VLNR) Wouter Raatgever., Joost Knevel en Hans de Meijer tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Den Haag. Ze staan terecht voor bedreigingen tegen Jaap van Dissel, Mark Rutte en een huisarts in Bodegraven. Ook Micha Kat (links) is een verdachte in de zaak, hij zit momenteel in Noord-Ierland in detentie. © ANP / Aloys Oosterwijk

OM: Door ‘spelen met woorden’ van complotdenkers staan gevaarlijke ‘soldaten’ op

rechtszaakMaandenlang raasde en tierde een groep complotdenkers in online videojournaals over nekschoten, executies en tribunalen voor ‘de sado-pedo elite’. Justitie zag daarna overal ‘soldaten’ opstaan die de daad bij het woord wilden voegen.

  1. LIVE | Bruls: Kabinet moet horeca deze week helderheid bieden
    CORONAVIRUS

    LIVE | Bruls: Kabinet moet horeca deze week helderheid bieden

    Het kabinet moet nog deze week aan de horeca en de cultuursector laten weten hoe hun nabije toekomst eruitziet. Het kabinet moet voor deze sectoren concreter maken wat het vooruitzicht is. Het is niet voldoende om tegen de horeca- en cultuursector te zeggen dat er op 25 januari opnieuw gekeken wordt naar eventuele heropeningen. Dat stellen de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.