Nu de terrassen langer opengaan, stijgt ook de temperatuur: dit weekend boven de 20 graden

VideoHet was bar en boos de afgelopen weken, met een overvloed aan regen en grijze luchten. Vanaf vandaag komt er eindelijk verandering: de lente keert terug - en goed ook. Terrasliefhebbers en horecaondernemers kunnen in hun handen knijpen, zeker nu de terrassen naar alle waarschijnlijkheid vanaf 5 juni tot 22.00 uur open mogen.

 1. Operaties op de tocht door gedonder tussen ziekenhuizen en bonden: 'We zijn geen vrienden nu’
  onderhandeling mislukt
  1

  Operaties op de tocht door gedonder tussen ziekenhui­zen en bonden: 'We zijn geen vrienden nu’

  In de Nederlandse ziekenhuizen staan diverse operaties op de tocht als gevolg van de stukgelopen onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgever. Zorgmedewerkers staan in de startblokken om over circa twee weken ‘zware acties’ te voeren. Daaronder valt het uitstellen van niet-acute zorg, zegt vakbond NU’91. ,,Het zal als de werkgever niet toegeeft een lange strijd worden. We zitten echt in een impasse.”
 1. Topadvocaat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

  Topadvo­caat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaan­den Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

  De nabestaanden van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en kroongetuige Nabil B. kunnen op grond van de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de staat aansprakelijk stellen voor immateriële en materiële schade, stelt topadvocaat Geert-Jan Knoops tegen deze site. Het uitgelekte conceptrapport zou uitwijzen dat politie en justitie veel steken hebben laten vallen op het gebied van beveiliging. ,,Dit kan zeker als basis dienen voor verdere juridische stappen.”