Reizigers op station Amsterdam Centraal.
Volledig scherm
Reizigers op station Amsterdam Centraal. © ANP

NS verlengt treinen in nieuwe dienstregeling, kans op zitplaats groeit met 3 procent

De NS verlengt een derde van alle treinen in de dienstregeling van 2023, die begint op zondag 11 december. De vervoerder meldt dat de kans op een zitplaats gemiddeld met 3 procent groeit. De laatste maanden was het vaak enorm druk in de trein en moeten mensen regelmatig staan.

1 reactie

  • Michiel Kuis

    2 maanden geleden
    Opmerkelijk dat we nu moeten blij zijn met langere treinen en meer zitplaatsen. De realiteit is dat NS fors snijdt in de dienstregeling. Reizigers zullen juist drukkere treinen gaan krijgen met vaker overstappen. NS stelt het wel heel rooskleurig voor. Mijns inziens misleidend wat NS hier doet, ze kunnen de klanten beter voorbereiden voor wat komen gaat. Afgelopen maanden is overal te lezen hoe het gaat bij NS, dat klopt gewoon niet met de berichtgeving van dit artikel.
  1. Mensenrechtencollege kritisch op OM na klimaatarrestaties: ‘Demonstratierecht onder druk’

    Mensenrech­ten­col­le­ge kritisch op OM na klimaatar­res­ta­ties: ‘Demonstra­tie­recht onder druk’

    Het demonstratierecht staat ‘ernstig onder druk‘ door het aanhouden van klimaatactivisten die opriepen tot de blokkade van de A12, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens dinsdag. ,,De overheid moet demonstraties faciliteren”, benadrukt het mensenrechtencollege. ,,Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt.”