Leerlingen van middelbare school Walewyc mavo tijdens het eindexamen Biologie.
Volledig scherm
Leerlingen van middelbare school Walewyc mavo tijdens het eindexamen Biologie. © ANP

Nog steeds incomplete examenboekjes bij meerdere eindexamens

Bij het afnemen van de eindexamens worden nog steeds incomplete opgaven gevonden. Dat bevestigt het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Een CvTE-woordvoerster zegt dat dagelijks ongeveer vijftien scholen melden dat in eindexamenboekjes pagina’s ontbreken.

Bij elke school die zich meldt, gaat het om een handjevol onvolledige eindexamenboekjes. Scholen hebben het probleem steeds kunnen oplossen door reserve-exemplaren van de uitgaven uit te delen. De ontbrekende pagina’s worden gevonden in de eindexamenboekjes van uiteenlopende vakken.

Bij de eindexamens van vorige week donderdag werden voor het eerst onvolledige opgaven aangetroffen. Het CvTE weet nog niet wat de oorzaak is. ,,Begin deze week hebben we een bericht gestuurd met het verzoek de leraren en leerlingen samen de opgaven te laten controleren na het verbreken van de verzegeling van de enveloppen, zodat op tijd reserveboekjes kunnen worden uitgedeeld’’, aldus de CvTE-woordvoerster.

Muziek

De ontbrekende pagina’s zijn niet het enige probleem met de eindexamens dit jaar. Ook moesten vier eindexamens worden vervangen, omdat de originele versies per ongeluk online hadden gestaan. Dat gebeurde bij het publiceren van de eindexamens van enkele al afgenomen vakken. Daarbij verschenen ook de nog niet afgenomen examens van muziek havo en vmbo-gl/tl en kunst algemeen havo en vwo online. Vijftien mensen zagen die examens in, waardoor ze moesten worden vervangen voor nieuwe exemplaren.

  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstellingen voor klein publiek

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstel­lin­gen voor klein publiek

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.