Er is al langere tijd grote ontevredenheid over de jeugdzorg. Jeugdhulpverleners gingen ruim 1,5 jaar geleden de straat op voor verbetering.
Volledig scherm
Er is al langere tijd grote ontevredenheid over de jeugdzorg. Jeugdhulpverleners gingen ruim 1,5 jaar geleden de straat op voor verbetering. © ANP

Niet geld en de politiek, maar gezinnen en hulpverleners moeten gaan meebeslissen over jeugdzorg

Een agressieve jongen met een trauma keerde na drie maanden in een jeugdzorginstelling onbehandeld terug naar zijn moeder. Door wachtlijsten kon de ggz hem nog steeds niet helpen. Vakbond FNV en Stichting Beroepseer publiceren vandaag een advies waarin staat dat niet geld en politiek, maar kinderen, ouders en jeugdhulpverleners weer moeten meebeslissen over welke zorg een gezin nodig heeft.

0 reacties

  1. Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewonden en flink wat schade
    Video

    Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewon­den en flink wat schade

    Code oranje is voor heel Nederland weer voorbij, meldt het KNMI. In Groningen gold de waarschuwing nog als laatste, die werd vrijdagavond om 22.40 uur ingetrokken. Voor bijna het hele land had het weerinstituut een waarschuwing voor zware onweersbuien gegeven. Plaatselijk leidde het noodweer tot een aantal gewonden en flinke schade. De plaatsen Leersum (Utrecht) en Tiel (Gelderland) werden het zwaarst getroffen. In het Gelderse Oosterwolde waaiden vier elektriciteitsmasten om.