Archieffoto van de vermeende drugsbaas Flor B. Voor hem zou privédetective Gilbert S. klusjes hebben uitgevoerd, zoals het laten schaduwen van rechercheurs en officieren van justitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de vermeende drugsbaas Flor B. Voor hem zou privédetective Gilbert S. klusjes hebben uitgevoerd, zoals het laten schaduwen van rechercheurs en officieren van justitie. © Photonews

Nederlandse privédetective ingehuurd door ‘grootste drugsbaas van België’: ‘Heb hem nog gewaarschuwd’

Een Limburgse privédetective is opgepakt omdat hij gevoelige informatie uit politiedossiers zou hebben doorgespeeld aan de grootste drugscrimineel van België. Ook liet hij rechercheurs en officieren van justitie observeren. Privédetectives in Nederland worden regelmatig benaderd door criminelen: „Die ‘oud-klasgenoot’ die ik moest opsporen bleek de president van een motorclub.”

  1. Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Dataroof GGD kan Staat duur komen te staan: stichting eist bij rechter in totaal 3 miljard euro

    Met een megaclaim die kan oplopen tot 3 miljard euro wordt de Nederlandse Staat voor de rechter gesleept vanwege een grote roof van privégegevens uit de computersystemen van de GGD’en in 2021. Stichting ICAM, de organisatie achter de massaclaim, overhandigt dinsdag dagvaardingen aan 35 instanties, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, de landelijke GGD GHOR Nederland, regionale GGD’en, veiligheidsregio’s en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.