Mallorca, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Mallorca, foto ter illustratie. © Getty Images

Nederlandse man overlijdt na val van metershoge klif in Spanje

Een 57-jarige Nederlandse toerist is gisteren in Spanje omgekomen toen hij van een twintig meter hoge klif viel op het Spaanse eiland Mallorca. Dat meldt de Spaanse krant Diario de Mallorca. De man zou in een poging een bal te vangen tegen de reling van een vakantiewoning geleund hebben toen deze het plotseling begaf.

De man had samen met familie een luxe villa gehuurd op een klif in Cala Vinyes, weet de krant op basis van de hulpdiensten. Aan het eind van de middag speelden ze met een bal in het zwembad, toen die bij de rand van de klif belandde. Het slachtoffer, dat meer dan 100 kilo zou hebben gewogen, probeerde de bal met een vlindernet te pakken. Daarbij leunde hij op een reling, die het daarop begaf. Hij viel langs de twintig meter diepe klif naar beneden. 

Aangesnelde Spaanse hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te redden, maar konden door het rotsachtige gebied lastig bij hem komen. Via touwen wisten ze de klif uiteindelijk af te dalen, maar reanimatie mocht niet meer baten. 

De politie doet onderzoek naar de staat van de vakantiewoning die de Nederlander had gehuurd. Zijn familie heeft psychologische hulp ontvangen. Zij verkeren in schok.  

  1. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.