Voormalig topmodel Thysia Huisman.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig topmodel Thysia Huisman. © Chantal Spieard

Nederlands slachtoffer van opgepakte Epstein-ronselaar: ‘Kan niet wachten tot ik tegenover hem sta’

Oud-topmodel Thysia Huisman (47) moest er ruim vijftien maanden op wachten maar nu is dan toch gebeurd waar ze al die tijd op hoopte. De Franse 'modellen-makelaar’ tegen wie ze vorig jaar aangifte deed van verkrachting en die een belangrijke schakel zou zijn geweest in het seksnetwerk van multimiljonair Jeffrey Epstein, is opgepakt. ,,Fantastisch nieuws, ik durfde er bijna niet meer op te hopen’’, zegt ze dolblij tegen deze site. 

 1. Franse ‘ronselaar’ van Jeffrey Epstein opgepakt

  Franse ‘ronselaar’ van Jeffrey Epstein opgepakt

  In Frankrijk is de beroemde en beruchte ‘modellen-makelaar’ Jean-Luc Brunel aangehouden. Hij wordt van verdacht van verkrachting en seksueel geweld, vooral tegen minderjarigen. Het voormalige Nederlandse model Thysia Huisman zegt door hem in 1991 verkracht te zijn. Franse vrouwen hebben Brunel er van beschuldigd hen te hebben ‘geronseld’ voor de Amerikaanse miljardiar Jeffrey Epstein. Die raakte, vóór zijn zelfmoord in augustus vorig jaar, in opspraak omdat hij jarenlang (minderjarige) meisjes ronselde en misbruikte.
 2. Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennenstreek ambtenaar: ‘Sorry’
  PREMIUM

  Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennen­streek ambtenaar: ‘Sorry’

  Doordat een ambtenaar een lijntje verkeerd trok, ‘bestond’ het huis dat Monique Nijhof van de koning kocht ineens niet meer. Er was een foutje gemaakt in het bestemmingsplan, ontdekte ze. Tot haar frustratie heeft de gemeente Epe dat foutje – met grote gevolgen – twee jaar later nog steeds niet rechtgezet. Slapeloze nachten heeft ze ervan gehad. „We zitten in een kafkaiaanse rollercoaster.”