Een drukke Scheveningse boulevard. Door de coronamaatregelen lijkt het aandeel van Duitse toeristen in die zomerse drukte tegen te gaan vallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drukke Scheveningse boulevard. Door de coronamaatregelen lijkt het aandeel van Duitse toeristen in die zomerse drukte tegen te gaan vallen. © Frank Jansen

Nederlands grootste badplaats vreest wegblijven Duitsers: ‘Als herstel uitblijft, krijgen we het moeilijk’

De nieuwe, strengere Duitse reismaatregelen voor Nederland baren ondernemers in Den Haag en Scheveningen grote zorgen. De grootste badplaats van Nederland is van oudsher erg populair onder Duitsers. Die blijven nu misschien massaal weg, zo is de vrees. Voor de hotelbranche, die nu al kampt met lagere bezettingscijfers, zou dat een enorm drama zijn.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.