Tom Huyskens met zijn zoontje Teun tijdens de wintersportvakantie in Zell am See, twee jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Huyskens met zijn zoontje Teun tijdens de wintersportvakantie in Zell am See, twee jaar geleden. © Privéfoto

Nederlanders over quarantaine Oostenrijk: ‘Wintersport wordt door de neus geboord’

Het nieuws over een dreigende quarantaineplicht in Oostenrijk veroorzaakt veel ophef en onrust onder Nederlandse wintersportgangers. Velen zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun kerstvakantie in de sneeuw. ,,We hebben speciaal een boosterprik in Duitsland gehaald en dan zou het wel erg frustrerend zijn als we niet mogen skiën”, klinkt het vol ongeloof.

4 reacties

 • Jan Vermeulen

  6 maanden geleden
  Stelletje sukkels, net of de wereld vergaat als je niet kunt gaan skiën. De oorlog niet meegemaakt, stelletje verwende nesten.
 • R M

  6 maanden geleden
  Geweldig, de beste mensen hebben een booster gescoord in Duitsland. Voorzorgsmaatregelen voor hun reis daargelaten, vind ik dat asociaal. Verder zitten we nu eenmaal in een pandemie, je kan het kabinet de schuld geven voor slecht beleid, maar je weet donders goed hoe het nu al bijna 2 jaar loopt. Over de maatregelen die een ander land wil, voor de volksgezondheid heb je al helemaal geen controle, ook niet de EU of de Nederlandse regering. Omikron moet "terecht" buiten de grens worden gehouden.
 • Ton Heestermans

  6 maanden geleden
  Er zijn veel goede artikelen over corona in uw krant, maar het artikel over "wintersporters tussen hoop en vrees......" vind ik een goed voorbeeld over hoe decadent Nederlanders zijn. Alsof het een zaak van leven of dood is!!!
 • Ingelise van Veen

  6 maanden geleden
  Ik daag iedereen die loopt te zeuren over een gedwarsboomde wintersport uit om middenin een ziekenhuis te roepen: "mijn wintersport gaat weer niet door en dat vind ik zooooo erg....." Het zou fijn zijn als we later op deze jaren kunnen terugkijken met: we zijn nog socialer en meer eensgezind geworden en hebben samen die coronacrisis bedwongen!