Volledig scherm
© Thinkstock

Nederlanders blijven 'lekker binnen' op deze frisse Tweede Paasdag

Van tevoren werd er drukte op de Nederlandse wegen tijdens Pasen voorspeld, maar dat valt vandaag reuze mee. Er stonden in de ochtend en het begin van de middag wel wat files, maar die werden in vrijwel alle gevallen veroorzaakt door ongevallen, meldt de ANWB.

Door een combinatie van terugkerende vakantiegangers en mensen die er een dagje op uittrekken werd verkeersoverlast gevreesd. Bij fraai weer willen mensen volgens hem op tweede paasdag zo lang mogelijk van de zon genieten; ze gaan dan pas laat huiswaarts. ,,Omdat het nu niet overal mooi weer is, verwachten we dat mensen meer verspreid over de dag de weg op gaan. Maar die drukte kan in de loop van de middag natuurlijk alsnog komen'', zei een woordvoerder van de ANWB.

Maar als we de uitslag van een poll op AD.nl mogen geloven, blijft de meerderheid vandaag helemaal thuis. 75 procent van de ruim 3.000 respondenten blijft vandaag 'lekker binnen'. Slechts één procent zegt naar de dierentuin of een pretpark te gaan en drie procent brengt een bezoekje aan de meubelboulevard. Zo'n tien procent waait graag uit op het strand of trekt naar het bos voor een frisse lentewandeling. De overige elf procent gaat genieten van een paasbrunch, -lunch of -diner. Weerplaza laat weten dat het nog niet gedaan is met de kou en er winterse buien in aantocht zijn. Ook de dagen na Pasen verlopen te fris voor de tijd van het jaar. 

Favorieten

Het strand, meubelboulevards, attractieparken en de Keukenhof waren het afgelopen weekend favoriet. Het bloemenpark verwelkomde dit paasweekend 150.000 bezoekers. Van de belangstellenden kwam 80 procent uit het buitenland. Er was veel animo onder Nederlandse gezinnen, Duitsers en Amerikanen, maar ook meldden zich opvallend veel Belgen en Fransen.

Volgens directeur Bart Siemerink staat het park prachtig in bloei, evenals de bollenvelden in de omgeving. Ook dat zorgt voor meer bezoekers. Bovendien valt het paasweekend dit jaar gunstig, zo midden april. Vorig jaar was dat eind maart en toen was het nog erg koud. ,,Er waren dat paasweekend veel, veel minder bezoekers'', zegt een woordvoerster.

Ook attractieparken zoals de Efteling in Kaatsheuvel, Apenheul in Apeldoorn en Duinrell in Wassenaar doen goede zaken. ,,Het is gezellig druk''. Dat zei voorzitter Mascha van Till van de Club van Elf, de grootste dagattracties van Nederland.

Eerste paasdag, was het weer niet echt fraai en maandag is het zonnig maar vrij koud, aldus de voorzitter. ,,Maar we mogen zeker niet klagen. Het was niet echt mooi strandweer en dat pakt vooral goed uit voor Duinrell en Madurodam in Den Haag.''

Volledig scherm
Keukenhof © ANP
Volledig scherm
Volledig scherm
  1. video

    Volg de uitreiking van de VEED Awards hier live

    In een uitverkochte club Panama in Amsterdam worden vandaag voor de vierde keerde de VEED Awards uitgereikt: de Oscars van de Nederlandse YouTube-industrie. De onderscheidingen, zoals de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs, worden toegekend in zestien categorieën. Volg de uitreiking hier live! VEED werd in 2014 voor het eerst georganiseerd door en voor YouTubers om een festival te creëren voor de gehele Nederlandse YouTube community. De 2018-editie van het evenement was al maanden geleden uitverkocht. Vanwege de enorme belangstelling wordt dan ook volgend jaar uitgeweken naar veel grotere zaal AFAS Live. De kaartverkoop voor die jubileumeditie begint vanavond op de website van de VEED Awards.