DEN HAAG - Generaal-majoor b.d. H. Morsink is Kanselier der Nederlandse Orden en voorzitter van het Kapittel van de Militaire Willems-Orde.
Volledig scherm
DEN HAAG - Generaal-majoor b.d. H. Morsink is Kanselier der Nederlandse Orden en voorzitter van het Kapittel van de Militaire Willems-Orde. © GUUS SCHOONEWILLE

Nederland krijgt er vandaag een held bij: Roy De Ruiter was gestationeerd op vliegbasis Gilze-Rijen

Nederland krijgt er vandaag een militaire held bij; Apache-vlieger Roy de Ruiter. Na alle ophef rond Marco Kroon staat er nu een militair van onbesproken gedrag voor de koning. Maar eigenlijk maakt dat de man die erover gaat helemaal niets uit. ‘Een held hoeft geen heilige te zijn’. De Ruiter was gestationeerd op vliegbasis Gilze-Rijen, de thuisbasis van alle gevechtsheli's en transportheli's.

  1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
    Code Oranje

    Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

    In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.