Volledig scherm
De ouders van Eline houden een foto van haar vast. Bron: Hollandse Hoogte

Nabestaanden zorgen voor heropening onderzoek naar dood Eline Melters (23)

Het onderzoek naar de dood van de Limburgse Eline Melters in 2009 wordt heropend. Het Openbaar Ministerie moet de rol van haar toenmalige vriend opnieuw onderzoeken. 

De rechter-commissaris zal het onderzoek uitvoeren. Het gerechtshof in Den Bosch besloot dat vandaag in een zogeheten artikel 12-procedure die was aangespannen door de nabestaanden.

De toen 23-jarige Eline werd op 8 december 2009 dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Ze had meerdere messteken in haar lichaam. Volgens haar ouders zou haar vriend met haar dood te maken hebben, maar justitie hield het op zelfmoord.

Advocaat Wendy van Egmond van de nabestaanden is blij met de beslissing van het hof. ,,Voor de familie betekent het onderzoek erkenning van het gevoel dat de zaak nooit is onderzocht."

'Moord of Zelfmoord'

Begin dit jaar besteedde het SBS-programma Moord of Zelfmoord aandacht aan de zaak. Uit onder meer het bloedspatonderzoek zou blijken dat moord minstens zo aannemelijk is.

Volgens Van Egmond gaat de rechter-commissaris op last van het hof onder meer een reconstructie houden. De advocate onderstreept dat het bijzonder is dat de rechter-commissaris het onderzoek gaat doen. ,,Het OM staat buiten spel en dat is volgens ons terecht."