Volledig scherm
PREMIUM
Chirurg Tim Verhagen plaatste tweet over patient die al 100 dagen in ZGT ligt, maar waarvoor geen plek in een zorginstelling te vinden is. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Na oproep arts eindelijk oplossing voor man die al 106 dagen in ziekenhuis ligt

Er is een oplossing voor de patiënt die 106 dagen in het ziekenhuis ZGT in Almelo ligt te wachten op een plekje in een verpleeghuis. Voor de man uit Oldenzaal is onderdak gevonden. Arts Tim Verhagen zegt vanavond in een video op zijn twitteraccount dat hij ‘buiten de gebaande paden’ een plek heeft gevonden. Waar de man naar toe gaat is niet bekend.

Het probleem van de ZGT-patiënt staat niet op zichzelf, er is sprake van een stevig maatschappelijk probleem. Het aantal medisch uitbehandelde patiënten dat nog niet terecht kan op een nieuwe woonzorgplek wisselt per dag. Landelijk gaat het om honderden mensen. Deze medisch uitbehandelde patiënten houden onbedoeld een ziekenhuisbed bezet. Gevolg is dat er voor zieken die wachten op een opname vaak geen plaats meer is. Daarnaast kost een ziekenhuisbed de samenleving doorgaans meer dan een verpleeghuisbed. Hoewel dat afhangt van de mate van zorg die nodig is.