Volledig scherm
© ANP

Na Air France schrapt ook KLM alle vluchten van en naar China vanwege coronavirus

Na Air France schrapt ook zustermaatschappij KLM alle vluchten van en naar China vanwege het heersende coronavirus.

Air France schrapt per direct alle vluchten tot en met 9 februari. KLM schort vanaf maandag alle vluchten richting het China op. Eerder kondigde de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij al aan dat ze niet vlogen op Chengdu, Hangzhou en Xiamen. Nu zijn ook Peking en Sjanghai geschrapt.

Vluchten van KLM die zondag naar Peking en Shanghai vertrekken, gaan nog wel gewoon door. Die worden gebruikt om reizigers die nu in China zijn terug te laten reizen. KLM reageert met de beslissing op adviezen van nationale en internationale instanties als de WHO en loopt vooruit op een verwachte aanscherping van die adviezen. Het bedrijf neemt contact op met klanten die door de beslissing hun reis niet door zien gaan.

Zustermaatschappij Air France zei eerder al het volgende: ,,Onze topprioriteit is de gezondheid en veiligheid van onze klanten en werknemers, overal ter wereld”.

Onrust

Bij Air France was onrust ontstaan onder het cabinepersoneel dat vreesde voor zijn gezondheid. Een pilotenvakbond had zijn achterban verteld dat ze mochten weigeren naar China te vliegen als ze zich daar niet goed bij voelden.

Vanaf morgen zet Air France speciale vluchten in van en naar Shanghai en Peking om klanten en werknemers uit China terug naar Frankrijk te vliegen.

Klanten van Air France die een vlucht van en naar China hebben geboekt, kunnen deze kosteloos omboeken of annuleren.

Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.

  1. LIVE | Coronabesmetting bij twee fruitbedrijven Betuwe, Brazilië dreigt met vertrek uit WHO

    LIVE | Coronabe­smet­ting bij twee fruitbe­drij­ven Betuwe, Brazilië dreigt met vertrek uit WHO

    Volgende week gaan de basisscholen weer voltijds open, maar wie zijn kinderen toch liever nog even thuishoudt, hoeft niet te vrezen voor de onderwijsinspectie, zegt minister Arie Slob. Tot de zomervakantie kunnen bezorgde ouders op ‘coulance’ rekenen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zijn mening over het nut van mondkapjes bijgesteld en adviseert het gebruik ervan nu. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.