Volledig scherm
PREMIUM
Numansdorper Krijn Kraak in wat ooit zijn huis was, maar dat in de loop der jaren is veranderd in een bierflesjesmuseum. © VICTOR VAN BREUKELEN

Na 5500 bierflesjes is het huis van verzamelaar Krijn Kraak vol

Ooit wilde Krijn Kraak (65) van alle soorten bier één exemplaar verzamelen. Na 5500 flesjes is de Numansdorper gestopt met sparen. Hij kan er thuis echt niet nóg meer kwijt.

De ramen van het huis waar Kraak woont, zijn als enige in het huizenblok gedecoreerd met houten roeden. Die klassieke bruine raamlatjes blijken binnen te passen bij het nieuwe 'bestemmingsplan' dat Kraak aan zijn huis heeft gegeven.

  1. Veilige oversteek over A1 leidt reeën rechtstreeks in de val van jagers
    PREMIUM
    video

    Veilige oversteek over A1 leidt reeën recht­streeks in de val van jagers

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar reeën, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.