Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Mooi weer voor de boeg

Eindelijk, de zon is terug in Nederland! Hoewel er in de zuidelijke helft van het land vandaag verspreid een bui ontstaat, wordt het een mooie dag. De thermometer reikt naar de 20 graden. Morgen wordt het nog mooier en dinsdag stijgt de temperatuur zelfs naar 27 graden.

De storing die boven ons land in de lucht hing, is vanmorgen naar Duitsland getrokken. Er komt volgens de meteorologen van Weerplaza een vriendelijk weerbeeld onze kant op vanuit de Azoren. De zon laat zich vandaag weer zien en er ontstaan wat stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog. ,,Er kan in het zuiden een enkel buitje vallen, maar dat mag de pret voor wat buitenvertier niet drukken”, stelt weerman Raymond Klaassen.

Morgen blijft het droog en zijn er naast wolken ook zonnige perioden. Klaassen: ,,Met maxima van 22 tot 24 is het heerlijk weer.”

Zomers warm

Dat heerlijke weer houdt even aan. Ook dinsdag loopt de temperatuur snel op. Vroeg in de middag is het al zomers warm in een groot deel van het land. Het kwik kan in het oosten stijgen tot 27 graden.

Vanuit het westen neemt 's middags wel de bewolking toe en komen er geleidelijk buien tot ontwikkeling. De zwaarste buien worden in het zuidoosten van het land verwacht. Met name daar is kans op stevig onweer.

  1. Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'
    Play

    Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    De Nederlandse regering ging er wel degelijk van uit dat er doden zouden vallen bij de treinkaping in 1977. Het proces over de bevrijdingsactie bij De Punt is dan ook een schijnvertoning, zeggen twee oud-mariniers in de Volkskrant. Ze spreken nu voor het eerst en stellen in het interview vast: 'Ons is maandenlang gevraagd om onze kop te houden. Maar hier stopt het.' Advocaat Liesbeth Zegveld en woordvoerder Marco Papilaja van nabestaanden van de treinkapers reageren op de uitingen van de oud-mariniers. Lees het hele artikel hier.