Maryori en haar oudste dochter werden herdacht bij voetbalclub V.V. Wieldrecht
Volledig scherm
PREMIUM
Maryori en haar oudste dochter werden herdacht bij voetbalclub V.V. Wieldrecht © Qphoto

Moeder van Maryori over drama Dordrecht: ‘Zij en de kinderen zouden net bij mij komen wonen’

Een scheiding die ogenschijnlijk redelijk leek te verlopen, liep vorige week maandag uit op een drama: politieagent Wendell schoot thuis in Dordrecht zijn vrouw, twee kinderen en zichzelf dood. Dit is het verhaal van twee families die probéren te verklaren wat er is gebeurd.

Quote

Maryori wilde jong moeder worden. Zij dacht: tijd voor mezelf komt later wel

Margarita Gressmann

In de huiskamer van Margarita Gressmann staan drie mooie kisten. Foto’s, spulletjes en een bord vol lieve woorden staan erop. De kamer waar Maryori (27) en haar dochters Nicolle (12) en Naiomy (8) liggen opgebaard, zit vol familie. ,,Ze zijn bij ons, zoals het eigenlijk had moeten worden…’’, vertelt Gressmann, de moeder van Maryori.

Moeder en dochters stonden op het punt hun huis aan de Heimerstein, 900 meter verderop, te verlaten om bij haar te komen wonen. Maryori en vader Wendell zouden twee dagen na de tragedie van vorige week een afspraak hebben gehad met een advocaat om de zaken rond de scheiding goed te regelen. Daarna zouden zij vertrekken. Maryori was al aan het inpakken. Een tas met haar spullen stond de dagen na het drama nog klaar. Familieleden van Maryori en Wendell mochten even in het huis en hebben het gezien.

Vader Wendell was hoofdagent bij de politie. Tot 17.00 uur die dag had hij nog gewerkt. Nog geen anderhalf uur later zou hij hebben geschoten, met zijn dienstwapen. Hij en zijn kinderen overleden ter plaatse. Moeder Maryori vocht voor haar leven, maar stierf uiteindelijk die avond in het ziekenhuis in Rotterdam.

  1. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.