Emma van der Pluijm (7) heeft een chronische vorm van Q-koorts. Haar moeder Angela pleit voor verplichte vaccinatie van smalhoevigen, zoals geiten en schapen.
Volledig scherm
PREMIUM
Emma van der Pluijm (7) heeft een chronische vorm van Q-koorts. Haar moeder Angela pleit voor verplichte vaccinatie van smalhoevigen, zoals geiten en schapen. © COR DE KOCK

Moeder Emma (7) met chronische Q-koorts wil Den Haag wakker schudden

InterviewHANK - Ze heeft soms zelf het idee dat ze haar dochter gebruikt. Want Angela van der Pluijm uit Hank slaat geen interview af en een fotograaf is altijd welkom om haar Emma (7) op de foto te zetten. Q-koorts moet namelijk een gezicht krijgen.

,,Als onze dochter er misschien voor kan zorgen dat kinderen de Q-koorts niet meer kunnen oplopen, dan moet dit maar. Ik hoop zo erg dat die twee kinderogen Den Haag wél wakker schudden. Emma oppakken en haar voor de politici neerzetten, zodat ze zelf kunnen zien wat Q-koorts is? Tsja, eigenlijk zou je dát moeten doen.''

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Video/Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.