Mist in midden en noorden van het land: plaatselijk minder dan 50 meter zicht

videoHet KNMI heeft in grote delen van het land code geel afgekondigd wegens plaatselijk dichte mist. Wie deze ochtend de weg opgaat, moet rekening houden met lokaal dichte mist. Weerplaza meldt dat het zicht op sommige plekken minder dan 50 meter is.

Dichte mist bij de Utrechtsebaan in Den Haag.
Volledig scherm
Dichte mist bij de Utrechtsebaan in Den Haag. © ANP

De waarschuwing geldt voor het westen, midden en noorden van het land met uitzondering van de Waddeneilanden. In de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg geldt code geel niet.

De ontstane mist lost vanuit het zuiden weer op. Verder zijn er overdag wolkenvelden en kan plaatselijk wat lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt ook de zon soms door. Het is zacht met maxima van 15 graden in het noorden tot 19 in het zuidoosten. 

De wind is oostelijk en zwak of matig. Morgen staat er een matige zuidelijke wind en wordt het nog ietsje zachter: 16 tot 20 graden. Net als vandaag zijn er wolkenvelden waaruit lokaal wat regen kan vallen. Na donderdag wordt het ronduit herfstachtig en daalt de temperatuur.

 1. Traumaspecialist is door corona in Nederland nodig: ‘Deze strijd is een marathon’
  PREMIUM

  Traumaspe­ci­a­list is door corona in Nederland nodig: ‘Deze strijd is een marathon’

  Hij werkte onder hoogspanning in internationale conflictgebieden, maar heeft zijn werkterrein nu noodgedwongen naar Nederland verlegd. Want de coronacrisis drukt zwaar op artsen en verpleegkundigen, en Kaz de Jong leert hen daarmee om te gaan. Juist nu de maatschappij weer opstart is hij extra alert. ‘Dit is pas het eind van het begin’, zegt de trauma- en klinisch psycholoog van Artsen zonder Grenzen.
 2. LIVE | Wereldwijde dodental passeert 350.000, druk op Boris Johnson om adviseur te ontslaan neemt toe

  LIVE | Wereldwij­de dodental passeert 350.000, druk op Boris Johnson om adviseur te ontslaan neemt toe

  Het wereldwijde dodental van het coronavirus is de 350.000 gepasseerd. Ruim 5,5 miljoen mensen zijn besmet (geweest) met het virus. de De druk op de Britse premier Boris Johnson om zijn belangrijkste adviseur, Dominic Cummings, te ontslaan neemt toe. De adviseur overtrad eind maart de coronaregels. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.